Cariera de parinte, despre profesia pentru care nu te pregateste nimeni |
![]() ![]() |
Cariera de parinte, despre profesia pentru care nu te pregateste nimeni |
Jul 31 2010, 04:54 PM
|
|
![]() Membru ![]() ![]() Group: Members Posts: 113 Joined: 29-March 10 From: Freiburg, D Member No.: 69 |
ce-mi place mie OSC-ul! uite frate pret de cat am fost eu la masa la matusa-mea se facura aici doo pagini de discutie faina.
Negociere, ics? Apai tu esti om serios? Tu crezi in parinti d-aia care negociaza cu copchilu? Care tin cont si de dorintele lui (copilaresti, aberante si time-consuming)? Tu mai crezi in parinti d-aia care zic "iarta-ma" copilului lor cand gresesc fata de el? Vai mie, ics! De pe ce planeta ai venit? Am voie sa ridic mana? uite aici una bucata mama . sa inteleg ca-s extraterestra Cred ca metodele de invatare difera de la copil la copil . Sunt copii care parca s-au nascut ca sa invete autocontrolul si sa asculte. Si asta se vede din primele zile de viata si chiar din viata intrauterina. Sunt copii pe care nu-i intereseaza ascultarea de fel sa-u nascut deja stiutori. E cazul pruncilor mei. Pe catalin l-am plimbat pe la un an si cateva luni pe la toate locurile periculoase si substantele toxice din casa si i-am povestit usurel despre ce-i vb si a fost destul. Fara amenintari , fara scene morbide , fara,.....doar i-am explicat consecinte. E drept ca avea o capacitate de intelegere mai .....ridicata. Cu Theodora a fost altfel, eu ii aratam priza ea imi arata musca de deasupra ei, eu ii povesteam de consecinte ea ma intreba unde-i catelu' . Am lasat-o , iar cand am vazut ca incearca sa vada ce-i la priza i-am vb scurt si concret si i-am dat peste manuta, ptr ca asta functiona. Si am ramas in garda in sinea mea ptr ca am prevazut ca intr-o zi tot baga un bat in priza . -------------------- " Una este sa ceri , alta e sa cersesti si cu totul alta este sa revendici . " (Tudor Musatescu)
|
|
|
|
Jul 31 2010, 05:29 PM
|
|
|
Nou-venit ![]() Group: Members Posts: 15 Joined: 14-May 10 Member No.: 107 Religia: sda |
si eu am vazut parintii care le spun copiilor lor iarta-ma ... pentru ca un iarta-ma la momentul potrivit face enorm de mult
-------------------- [size="3"]Personalitatea este pentru om ceea ce parfumul este pentru o floare ![/size]
|
|
|
|
Jul 31 2010, 10:00 PM
|
|
![]() Membru fidel ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 879 Joined: 22-January 10 From: Bucuresti, Ro Member No.: 23 Religia: Agnostic/SDA |
Topicul acesta a avut un start fulminant!
Asa si trebuie, mai ales ca in unele tari resposabilitatea parintilor e posibil sa nu mai fie doar una morala si sociala. Spre exemplu, cei care se gandesc sa se stabileasca in Franta ar trebui deja sa fie si mai interesati de subiectul cresterii unor copii normali. Am creat o arhiva de aproape 30 mb cu 6 carti legate de cresterea copiilor pe care le-am colectionat pana acum. O gasiti aici. -------------------- "Fix reason firmly in her seat, and call to her tribunal every fact, every opinion. Question with boldness even the existence of a God; because, if there be one, he must more approve of the homage of reason, than that of blindfolded fear."
-- Thomas Jefferson, letter to his nephew Peter Carr, from Paris, August 10, 1787; Merrill D. Peterson, ed., Thomas Jefferson: Writings, New York: Library of America, 1994, pp. 900-906 (intreaga scrisoare poate fi gasita si aici). |
|
|
|
Aug 1 2010, 06:38 AM
|
|
![]() Moderator forum "Spiritualitate" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Fondatori Posts: 1,007 Joined: 27-November 09 From: Republica Superficiala Romania Member No.: 11 Religia: Crestina intrebatoare |
Sunt copii pe care nu-i intereseaza ascultarea de fel sa-u nascut deja stiutori. E cazul pruncilor mei. Pe catalin l-am plimbat pe la un an si cateva luni pe la toate locurile periculoase si substantele toxice din casa si i-am povestit usurel despre ce-i vb si a fost destul. Fara amenintari , fara scene morbide , fara,.....doar i-am explicat consecinte. E drept ca avea o capacitate de intelegere mai .....ridicata. Cu Theodora a fost altfel, eu ii aratam priza ea imi arata musca de deasupra ei, eu ii povesteam de consecinte ea ma intreba unde-i catelu' . Am lasat-o , iar cand am vazut ca incearca sa vada ce-i la priza i-am vb scurt si concret si i-am dat peste manuta, ptr ca asta functiona. Si am ramas in garda in sinea mea ptr ca am prevazut ca intr-o zi tot baga un bat in priza . foarte foarte! super! (recitind cele spuse pana acu' vad comentariul lui no name. eu n-am copii si nici nu ma grabesc. insa au parintii mei! nu vrei cumva sa-i compatimesti si pe ei? -------------------- "monstrul ratiunii naste somn".
|
|
|
|
Aug 1 2010, 06:40 AM
|
|
![]() Moderator forum "Spiritualitate" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Fondatori Posts: 1,007 Joined: 27-November 09 From: Republica Superficiala Romania Member No.: 11 Religia: Crestina intrebatoare |
Am creat o arhiva de aproape 30 mb cu 6 carti legate de cresterea copiilor pe care le-am colectionat pana acum. O gasiti aici. spasiba, study. foarte bun! myo, ziceai ca vrei sugestii de volume potrivite pentru publicare? -------------------- "monstrul ratiunii naste somn".
|
|
|
|
Aug 1 2010, 07:06 PM
|
|
![]() Membru fidel ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 879 Joined: 22-January 10 From: Bucuresti, Ro Member No.: 23 Religia: Agnostic/SDA |
Cu placere, TriX!
Am uitat sa va zic ca am si Enciclopedia maternitatii, de 30 de mb, aici. -------------------- "Fix reason firmly in her seat, and call to her tribunal every fact, every opinion. Question with boldness even the existence of a God; because, if there be one, he must more approve of the homage of reason, than that of blindfolded fear."
-- Thomas Jefferson, letter to his nephew Peter Carr, from Paris, August 10, 1787; Merrill D. Peterson, ed., Thomas Jefferson: Writings, New York: Library of America, 1994, pp. 900-906 (intreaga scrisoare poate fi gasita si aici). |
|
|
|
Aug 2 2010, 06:41 AM
|
|
Cu placere, TriX! Am uitat sa va zic ca am si Enciclopedia maternitatii, de 30 de mb, aici. stiu resursa. dar vezi ca (la mine) nu merje telescarcarea... -------------------- "monstrul ratiunii naste somn".
|
|
|
|
Aug 2 2010, 06:46 AM
|
|
|
Moderator forum "Criza AZS" ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 322 Joined: 23-January 10 Member No.: 29 Religia: non raspuns |
Acum 2 minute la mine a mers (insa eu stau pe str. Il. Cosanzeana), poate cei care stau pe strazi cu nume (ne)nascatoare au sanse mai mici.
|
|
|
|
Aug 2 2010, 06:54 AM
|
|
Acum 2 minute la mine a mers (insa eu stau pe str. Il. Cosanzeana), poate cei care stau pe strazi cu nume (ne)nascatoare au sanse mai mici. apai e super deca a ajuns unde trebuie! enciclopidia av fazarhud e ceva ce nu se epsista... -------------------- "monstrul ratiunii naste somn".
|
|
|
|
Aug 2 2010, 07:34 AM
|
|
Si la mine merge!
Dar, pentru accesibilitate, am urcat-o si pe wetransfer, aici. Intre timp, mi-am amintit ca am si International Encyclopedia of Marriage and Family, editia a doua, 2003 (wetransfer, zip de 17 mb). -------------------- "Fix reason firmly in her seat, and call to her tribunal every fact, every opinion. Question with boldness even the existence of a God; because, if there be one, he must more approve of the homage of reason, than that of blindfolded fear."
|
|
|
Sep 6 2010, 02:45 AM
|
|
|
Membru ![]() ![]() Group: Members Posts: 31 Joined: 24-May 10 Member No.: 117 Religia: adventist |
copii si televizorul: http://www.scribd.com/doc/19800378/Efectel...intii-Copilului
nu am citit decat poate un sfert, pana acum mi se pare ok. poate va dati si voi cu parerea. |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th September 2010 - 11:51 AM |